Marcel Hirscher visar fighting face. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hirscher klarade lurig port bäst

Uppdaterad
Publicerad

En lurigt satt port ställde till problem för de flesta åkarna i det första storslalomåket i VM. Men den var inget problem för ledande Marcel Hirscher som jagar sitt tredje guld vid VM.

Marcel Hirscher var en av få som klarade av den tätt satta passagen vid ett krön utan problem och har bästa tid inför andra åket. Han befinner sig i ett utmärkt läge för ett tredje guld. Men det är tätt i toppen; de fem första åkarna befinner sig inom 0,24.

– Jag är glad att det bara är 0,2 och inte 0,6, säger Ted Ligety, som är 0,24 efter Hirscher, till SVT Sport. Amerikanen hade ett struligt åk och har mycket mer att ge i andra.

Alpina VM

– De hinner inte växla över på kanten. De känner till problemet men det är inte så lätt att ställa om. Det går för fort när de kommer över kanten, säger SVT Sports Anja Pärson efter att åkare efter åkare kört ur eller haft stora problem.

Seedade Benjamin Raich och Thomas Fanara körde ur i solskenet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet