Foto: SVT

Höghastighetskamera ska göra Myhrer bättre

Uppdaterad
Publicerad

Efter det framgångsrika fjolåret med bland annat André Myhrer som vinnare av slalomcupen så använder det alpina landslaget en höghastighetskamera för att utveckla sig ännu mer.

Kameran ska vara till hjälp för att se hur materialet reagerar på olika slags underlag och herrarn ska försöka bli bättre på mjukt underlag framför allt.

För efter att ha analyserat förra säsongen har man kommit fram till att herrarna inte riktigt klarat av att prestera när backarna blivit mjuka och uppkörda, men det är inte helt lätt att skola om sig utan att behålla sin teknik:

-Det är inte så mycket att göra åt. Det är som det är. Det är bara att anpassa sig och gilla läget för det är lika för alla. Men känner man att man har tränat på det innan så kommer man känna sig mer trygg på start. Så det är bara att försöka nöta på i allt som går. Det känns som vi tar kliv framåt, säger Myhrer till SVT Sport.

På plats på glaciären i Hintertux, Österrike fokuserar man på att anpassa tekniken till olika underlagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.