Huselius tvingas sluta

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en kortvarig comeback för Kristian Huselius i AIK. Skador sätter stopp för fortsatt spel och nu tvingas han sluta med ishockey för gott.

-Jag har haft skadeproblem med min höft och jag har kört min rehabträning med AIK, men det har inte funkat. Det har blivit sämre och sämre, säger Huselius till SVT Sport.

34-årige Huselius med nio NHL-säsonger bakom sig skulle hjälpa AIK att nå slutspel, men efter endast fem matcher och tre poäng är det slutspelat.

-Så fort det har blivit lite mer träning och belastning har det gjort otroligt ont. Det är inte så mycket att fundera på jag kan inte göra så mycket mer än att lägga av. Det går inte att åka runt på 50 procent och har ont hela tiden.

Huselius tvingades avbryta matchen mot Skellefteå den 3:e januari och sedan har beslutet växt fram:

-Jag har ätit massa smärtstillande tabletter, men så kan jag inte hålla på. Jag vill inte riskera någonting i framtiden i det vardagliga livet, säger Huselius.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.