Ibrahimovic målskytt när LA Galaxy vann måstematchen

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic öppnade målskyttet i när LA Galaxy slog Minnesota United på bortaplan på söndagen. Kalifornien-laget kunde till slut vinna med 3-1.

Se målet i Sportnytt ovan.

– Jag kom, jag vann, jag lämnade, det är minnet de kommer få, säger Ibrahimovic.

Ledningsmålet för LA Galaxy kom i matchminut 30 då Zlatan lyckades bli fri i samband med ett inlägg. Nicken bara några meter från mållinjen innebar inga större utmaningar för svensken, och 1-0 var ett faktum. Ställningen höll sig halvleken ut.

Mycket stod på spel för Los Angelse inför lördagens tillställning, Seger var ett måste för att hoppet om slutspel för Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater.

Elegant Zlatan-framspelning

Andra halvlek blev betydligt rikare på såväl mål som målchanser. Galaxy gjorde först 2-0 genom norrmannen Ola Kamara och sedan 3-0 genom ett mycket elegant volleyskott från Romain Alessandrini – detta efter att fransmannen serverats med en delikat framspelning av Zlatan.

Minnesota reducerade sedan till 3-1 och hemmalaget pressade på i jakt på fler mål mot slutet. Men resultatet stannade där och Galaxy stod till slut som segrare.

Avgörande nästa helg

Samtidigt förlorade Real Salt Lake med 0–3 mot Portland, vilket innebär att Galaxy fortfarande kan nå slutspel.

Galaxy ligger nu en poäng efter Salt Lake och har ödet i sina egna händer. Salt Lake har spelat färdigt säsongens matcher, medan Galaxy möter Houston Dynamo nästa helg. Vinner Ibrahimovics klubb kniper laget den sjätte och sista slutspelsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.