Ineffektivt Skellefteå vidare till åttondel

Skellefteå säkrade avancemang till åttondelsfinalen i CHL, det efter en match som de dominerade fullständigt. Segern med 3-0 hemma mot slovakiska Kosice var i underkant och tillräcklig för att vända underläget med 4-3 efter det första mötet.

Det blev till slut avancemang till åttondelsfinalen för Skellefteå men segermaginalen borde nog varit större än den blev. Segern med 3-0 räckte för att Saik skulle lyckas vända underläge 4-3 från första matchen till seger med totalt 6-4 mot slovakiska Kosice.

Efter förlusten med 4-3 i Slovakien i det första mötet var det en vändning som gällde för Skellefteå, som fick se Mattias Ritola göra en efterlängtad debut efter att en korsbandsskada hållit honom borta från spel sedan april.

Första perioden dominerades av ett ineffektivt hemmalag som skapade flera bra chanser utan att få hål på Kosice, som höll 0-0 perioden ut. Mycket tack vare målvakten Marcel Melichercik som stod för flera kvalificerade räddningar.

Det såg länge likadant ut i andra perioden, stor hemmadominansmen inget riktig skärpa framför mål. Men så med drygt tre minuter kvar av perioden kom ledningsmålet för Skellefteå.

Vackra mål avgjorde

Jimmie Ericsson, direkt från utvisningsbåset, serverade Janne Pesonen som snyggt kunde sätta 1-0, och det var utjämnat till 4-4 totalt inför den tredje perioden.

Där kunde hemmalaget till slut göra det så viktiga 2-0-målet och även denna gång var det snyggt. Terry Broadhurst rundade Melichercik och tryckte in en backhand till 2-0 i powerplay, med drygt åtta minuter kvar på klockan.

Efter det var det inget snack, Skellefteå kontrollerade matchens slutminuter och Tim Heed kunde sedan avslutade med att sätta 3-0 i tom bur och platsen i åttondelsfinalen var ett faktum.