Foto: BIldbyrån

Ingen ersättning för vinter-VM

Uppdaterad
Publicerad

Det internationella fotbollsförbundets generalsekreterare Jerome Valcke meddelar att de europeiska fotbollklubbarna inte ska räkna med någon ekonomisk ersättning om fotbolls-VM 2022 i Qatar flyttas till november-december.

– Det blir ingen ersättning. De har sju år på sig att omorganisera och vi är överens med klubbarna, sade Jerome Valcke under en presskonferens i Doha.

De europeiska ligorna med England, Frankrike och Tyskland i spetsen har klagat över att mästerskapets flytt kommer att innebära svårigheter för deras nationella ligaspel.

Fotbolls-VM i Qatar 2022

I dag blev det även klart att 2021 års upplaga av Confederations Cup, även kallat ”för-VM”, inte kommer att avgöras i Qatar.

– Turneringen ska spelas i ett asiatiskt land, säger Fifas generalsekreterare Jerome Valcke.

Afrikanska mästerskapen flyttas

En konsekvens av att VM 2022 senareläggs blir att även Afrikanska mästerskapen i Guinea 2023 senareläggs. Turneringen som skulle ha avgjorts i januari flyttas nu till juni samma år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM i Qatar 2022

Mer i ämnet