Foto: TT

IOK-presidenten träffar Trump i Vita Huset

Uppdaterad
Publicerad

Internationella olympiska kommitténs president Thomas Bach kommer att möta USA:s president Donald Trump i morgon, uppger Reuters.

De väntas diskutera Los Angeles ansökan om att arrangera sommar-OS 2024.

Los Angeles gör upp med Paris om värdskapet för spelen 2024. Donald Trump har tidigare uttryckt sitt stöd för den amerikanska västkuststadens ansökan.

IOK planerar att dela ut värdskapen för både 2024 och 2028 vid sin kongress i Peru i september.

Los Angeles ansökningskommitté meddelade tidigare denna månad att man har ”starkt stöd” från den amerikanska presidenten.

– Donald Trump har gjort allt vi kunnat be om för att stötta vår ansökan. Han har varit allt vi hoppats på, sade ansökningskommitténs ordförande Casey Wasserman.

Trumps föregångare Barack Obama träffade aldrig IOK i Vita Huset, men reste till IOK:s kongress i Köpenhamn 2009 för att ge sitt stöd till Chicagos ansökan om OS 2016 – en ansökan som var chanslös mot Rio de Janeiro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.