Ishizaki klar för Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Ishizaki, 23, återvänder till allsvenskan. Men inte till sin förra klubb AIK. Mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med Elfsborg.

-En härlig arena, flera namnkunniga nyförvärv, en bättre och bättre trupp och en tränare med samma syn på fotboll som jag fällde avgörandet, säger Ishizaki på dagens presskonferens i Borås.

-Att vi har gjort klart med Stefan är jag givetvis väldigt nöjd med. Han är en spelare med exceptionellt bra speluppfattning, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till SVT Sport.

-Han passar bra in i vårt spelsystem, fortsätter Haglund som i första hand betraktar Ishizaki som en yttermittfältare.

Ishizaki har spelat sex A-landskamper och 18 U21-landskamper. AIK lånade ut honom till Genoa 2003, men ”Ishi” återvände till AIK 2004 och var en av AIK:s bästa spelare när Solnaklubben åkte ur allsvenskan.

Ishizaki har spelat i Vålerengen under året som gått. Han kan inte ansluta till Elfsborgs trupp förrän den 9 januari och måste, om Vålerengen så önskar, representera Osloklubben i Royal League-matcherna mot Start och Hammarby i december.

Erik Aldaeus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.