Jari Litmanen klar för Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den finländske fotbollsstjärnan Jari Litmanen skriver på för Malmö FF. Spelaren och klubben är överens om ett kontrakt säsongen ut.

-Sportsliga faktorer vägde tyngst i mitt beslut att välja Malmö FF, säger Litmanen.

Den 34-årige Litmanens rutin är tänkt att stärka Malmö inför kommande Champions Leaguespel.

-Jari Litmanen är en av de mest meriterade spelarna MFF har skrivit kontrakt med. Det blir en oerhörd tillgång, säger Malmös sportchef Hasse Borg.

Har vunnit Champions League

Jari Litmanen är Finlands största fotbollsstjärna någonsin och har spelat 96 landskamper. Sin storhetsperiod hade han i Ajax, där han var en starkt bidragande orsak till att holländarna vann Champions League 1995. 1999 värvades han av Barcelona.

Litmanen har skrivit på ett sexmånaderskontrakt med option för ytterligare ett år. Han kommer närmast från spel i nyligen nedflyttade Hansa Rostock i Bundesliga.

-Jag har trivts väldigt bra med de svenska spelarna i Hansa Rostock och Ajax, både på och utanför planen, och ser därför fram emot att spela i Sverige. Under karriären har jag spelat i flera stora klubbar och är van vid pressen att alltid ligga i topp. Möjligheten att vinna mästerskap och att kvala in till och spela i Champions League lockar fortfarande, säger Litmanen.

Jari Litmanen kommer att ansluta till laget i slutet av nästa vecka vilket gör att han knappast är aktuell för spel i den allsvenska matchen mot Halmstad den 17 juli.

-Jag kommer nu att studera några av Malmö FF:s senaste matcher på video för att lära känna laget och spelarna innan jag kommer på plats, säger han.

Emil Englund och TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.