Jennifer Wakefield tog OS-guld i vintras. Nu är hon klar för ett svenskt herrlag i division 3. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jennifer Wakefield spelar med herrar på fredag

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att publiken i Mjölby får se en damspelare på isen när gästande IK Guts kommer på besök på fredag. Trots att det är i herrarnas division 3 matchen spelas. Kanadensiskan Jennifer Wakefield är uttagen i Guts lag.

Wakefield vann OS-guld i Sotji.  Hon blev för en tid sedan klar för spel i Sverige – med herrlaget IK Guts i division 3.  I dag blev hon uttagen av tränare Peter Bohman.

– Nu är det klart och Jennifer är uttagen till seriedebut i div 3 herrar på fredag samt till hemmamatch i Himmelstalundshallen på söndag kl 16.40, säger Timmy Jakobsson, medspelare med Jennifer och tillika med i klubbens sportgrupp.

Kontraktet med Guts gäller över ett år och 25-åringen kommer att blanda spel i division 3 med Riksserien och LHC:s damlag. 

Klubben har som slogan: No Guts – No glory. Inte konstigt att man då vågar sig på att spela med en damspelare. Men värvningen av Wakefield är inte bara en PR-grej.

– Vi värvar inte henne som en PR-grej eller bara för att hon är tjej. Hon kommer att vara lika viktig som de andra, sen förstår vi ju att det blir en PR-grej också, men det är inte huvudsaken, sa Jakobsson till SVT Sport i början av augusti.

– Vi ser att hon kommer att spela i en toppkedja hos oss. Vi har scoutat henne genom videor och sett att hon är en klasspelare, sa Jakobsson.

Wakefield är inte den första hockeystjärnan som spelat med herrlag. Säsongen 2008-09 spelade kanadensiska legendaren Hayley Wickenheiser med division 1-laget Linden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.