Jesper Pettersson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jesper Pettersson avstängd i finalen

Publicerad

Juniorkronornas Jesper Pettersson missar kvällens final mot Finland. Han är avstängd efter bråket som uppstod efter slutsignal i gårdagens match mot Ryssland.

Gårdagens semifinal mot Ryssland avslutades med ett rejält slagsmål där Juniorkronornas Jesper Pettersson var med och vevade vilt mot Mironov.

– Det här är jättetråkigt, jag trodde inte att jag skulle bli avstängd, säger Pettersson.

Disciplinnämnden menar att Pettersson var ansvarig för att hålla sig borta från bråk efter att Sverige vunnit matchen och att bråket, klart, gick att undvika. Pettersson satt i utvisningsbåset när matchen tog slut men åkte trots det mot bråket på isen och deltog i det.

”Väldigt olyckligt”

I JVM-morgon pratade Mikael Renberg och Chris Härenstam om Pettersson betydelse i laget och framför allt vad det skulle betyda för laget om han missar matchen, någon som nu är bekräftat.

– Han har överraskat i turneringen, spelar efter sin förmåga, tufft och enkelt. Han är en nyckelspelare så det vore väldigt olyckligt om han inte kunde spela, säger Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

JVM i ishockey

Mer i ämnet