Hjalmarsson slog in spiken i HV-kistan

Scanpix
Foto: Scanpix
Simon Hjalmarsson satte 6-1 i öppen kasse med tre minuter kvar och Linköping är vidare till semifinal efter en sanslös kross av HV 71.

-Tomhet just nu. Det är en fullständig kollaps, sa HV:s Johan Davidsson till C More efter slutsignalen.

HV spelade uselt försvarspel och släppte in tre puckar på knappa 13 minuter i inledningen. Där avgjordes matchen.  Gustaf Wesslau byttes ut men det var egentligen inte HV-målvaktens fel att gästerna leddde med 3-0 - det var ett uselt försvarsspel av smålänningarna.

Linköping har på fyra matcher gjort 22 mål på HV, som nu har åkt ur i kvartsfinal tre år i följd.

-Skönt att vara klar så man kan fokusera på nästa sak, säger LHC:s Roger Melin med ett leende efter utskåpningen av HV i kväll..

Patrik Zackrisson sköt in 4-0 efter halva matchen. Pär Arlbrandt utökade minuten efter på till 5-0 på straff.

Pär Arlbrandt var helt ren när han satte 3-0 efter en fin pass av Hjalmarsson. Strax innan hade  Johannes Salmonsson satt 2-0 på en kontring.

Hemmalaget, som var piskat att vinna ikväll,  spelade stundtals som nybörjare. Virrigt och förlamat.  Linköping var inte  sena att utnyttja läget.

Robin Figren satte med sin backhand 1-0 till bortalaget. Ledningsmålet kom efter att först Jonas Almtorp fått ett läge framför Wesslau i HV-målet och där på returen bristande försvarspel gav Figren en gratischans att med ryggen mot mål raka in pucken.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.