Schelin showade när Lyon krossade Malmö

Lotta Schelin hade stor show när Lyon slog Malmö på hemmaplan med 5-0 och tog ett stort kliv mot semifinal i CL. Svenskan gjorde två mål.

– Känns fantastiskt bra. Lyon håller hög nivå och släpper inte på något, säger Schelin till SVT Sport.

Schelins första mål var riktigt snyggt. Hon sprang förbi en Malmöback innan hon tunnlade Malin Levenstad och satte 2-0 för Lyon efter 24 minuter.

I den andra halvleken utökade Schelin till 3-0 sedan hon petat in en retur från Malmös målvakt Thora Helgadottir. Schelin spelade sedan fram Camille Abily till 4-0 innan hon byttes ut med kvarten kvar.

– Inte alls tråkigt att göra två mål mot ett svenskt lag, säger hon.

”Tar varje match seriöst”

Schelin har nu gjort 28 mål i Champions League för Lyon.

Lyon, som vunnit CL två år i rad, har 109 matcher utan förlust, vilket är inofficiellt världsrekord. Arsenals herrlag spelade 108 matcher utan förlust mellan åren 2003-2009.

– När vi är på topp presterar vi bra. Vi tar varje match seriöst, säger Schelin.

Malmö saknade dock inte målchanser i matchen. Bland annat hade Manon Melis ett friläge, men sköt rakt på Lyons målvakt. Annars var svenska laget chanslöst.