Marta visade vägen mot PSG. Foto: TT Nyhetsbyrån

Marta briljerade när Tyresö slog Paris SG

Marta briljerade när Tyresö vann med 2-1 mot franska topplaget Paris SG i Champions League. Christen Press gjorde hemmalagets båda mål.

De 3 327 i Publiken fick se en välspelad match där lagen växlade målchanser med varandra. Tyresö tog ledningen när Marta fintade bort två spelare och slog ett inlägg som Christen Press skarvade i öppet mål.

Sabrina Dellanoy slog en straff stolpe in sedan Press fällt PSG:s svenska Kosovare Asllani.

Champions League dam

Klagade på konstgräset

Oseedade Tyresö hade en boll på mållinjen men den slogs undan i sista stund av backen Shirley Cruz i slutet av första halvlek.

I 62:a minuten sköt Marta bollen i trävirket vid krysset. Utdelningen kom några minutrer senare i en snabb kontring när Press kunde stöta in 2-1 i öppet mål.

PSG:s tränare klagade på konstgräset på träningen igår och det visade sig ibland på plan när fransyskorna lätt tappade balansen, särskilt i försvaret.

Marta manglad

Asllani blev utbytt med kvarten kvar och Lindsey Horan kom då in på plan. Tyresös tränare Tony Gustavsson såg skakad ut när Marta fick ledas ut efter att ha blivit manglad av stor PSG-spelare i 80:e minuten.

Brasilianskan repade sig och kom in igen efter en minuts vila men togs hårt hela matchen. Med sin teknik och kampvilja var hon bäst på plan.

Publiken höll andan när sista sparken på stopptid tog i ribbans överkant för gästerna i den ljumma höstkvällen.

Returen i 16-delsfinalen spelas i Paris nästa onsdag.

– Det blir tufft borta men jag är glad att jag kunde kämpa efter mitt diskbråck och kämpa hela matchen, sa Marta.

”Klar fördel i returen”

– Vi är två lag som är väldigt bollskickliga och Marta var på spelhumör och såg ut att ha kul på sin kant. Vi pressade dom högt och 1-2 är inte alltför dåligt eftersom bortamål är en klar fördel i returen hemma,  dessutom är det naturgräs att spela på. Det är bara halvtid nu, säger PSG:s Kosovare Asllani.

Caroline Seger fick jobba hårt i Tyresös försvar. -Vi mötte ett bra lag med snabba spelare som ville spela fotboll, till skillnad mot damallsvenskan där de flesta lag bara vill täppa till, säger Seger.