Foto: TT Nyhetsbyrån

Kallur lägger ner inomhussäsongen

Publicerad

Susanna Kallurs satsning höll inte inte hela vägen. Nu meddelar häcklöparstjärnan, som gjorde comeback för bara två veckor sedan efter flera års skadefrånvaro, att hon lägger ned inomhussäsongen. ”Det är så klart tufft, men vi kämpar vidare”, säger tränaren Torbjörn Eriksson till SVT Sport.

Det är på sin blogg som Susanna Kallur, 33, meddelar att hon varken kommer att ställa upp på XL-galan eller i EM i vår.

”Nu har det snart gått två veckor sen min premiärtävling i Karlsruhe, och mitt smalben verkar inte riktigt skrika ”GO!” än. Nej, den ber om en eller två veckors alternativ träning till. Det har blivit bättre och bättre under de här två veckorna, helt klart, men inte tillräckligt bra för att tävla på. Och en sak har jag lovat mig själv inför hela den här comeback-resan, och det är att aldrig någonsin mer gå emot kroppens signaler”, skriver hon bland annat i det långa inlägget.

Tränaren: ”Vi kämpar vidare”

Det var alltså två veckor sedan som Susanna Kallur gjorde bejublad comeback på häcklöparbanorna. Häcktävlingen var hennes första sedan 2010, och även om dagens besked betraktas som ett bakslag har hon inte några planer på att lägga ned karriären.

– Nej, vi kämpar vidare. Vi får se hur lång tid återhämtningen tar. Just nu känns smalbenet lite som när man har fått ett blåmärke, och utifrån informationen vi får från det här får vi planera utomhussäsongen, säger Kallurs tränare Torbjörn Eriksson till SVT Sport.

Hur känns det nu, när beslutet är taget?

– Det är klart att det är lite tufft och lite jobbigt, vi hade ju förhoppningar om en hyfsad inomhussäsong. Kanske inte EM, men i alla fall fler än en tävling. Sanna är en tävlingsmänniska och vill inget hellre än att tävla, det såg vi i Karlsruhe, men vi kämpar vidare, säger Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet