”Nu fick hon blodad tand”

Uppdaterad
Publicerad

I lördags gjorde Susanna Kallur en bejublad comeback på 60 meter häck och hennes tid på 8.14 räcker med råge för att kvala in till inomhus-EM i mars. Frågan alla ställer sig nu är: Kommer hon att ställa upp? ”Vi fattar ett beslut den närmaste veckan”, säger tränaren Torbjörn Eriksson till SVT Sport.

I över sex år kämpade Susanna Kallur, 33, med att komma tillbaka till världseliten. Stressfrakturer och operationer höll världsrekordhållaren på 60 meter häck borta från löparbanorna men i lördags, i tyska staden Karlsruhe där hon också tog världsrekordet 2008, var det äntligen dags för comeback.

Och det blev succé.

Friidrott säsong 2015

Trots att Kallur hade sämst reaktionstid fick hon andra bästa tid i försöket: 8.14. Skakad och rörd gick hon direkt vidare till final – där hon levererade exakt samma tid.

”Ett EM är tufft”

Den 6-8 mars är det dags för inomhus-EM i Prag och hennes tid på 8.14 räcker med råge för att kvala in. Men kommer hon att ställa upp?

– Vi har pratat lite efter helgen och hon är positiv. Hon känner sig sliten, men ändå positiv, berättar tränaren Torbjörn Eriksson för SVT Sport.

– Hon är ju sugen. Man märker att hon vill tävla, nu har hon fått blodad tand. Men ett EM är tufft, det kan bli tre lopp på en dag om man går till final och med tanke på att hon nyss har kommit tillbaka så är det lite på gränsen. Som tränare är min roll att hålla tillbaka henne och det känns lite, lite riskabelt, fortsätter han.

Kan tävla redan till helgen

I eftermiddag ska Susanna Kallur för första gången belasta kroppen efter tävlingen i lördags och redan till helgen är hon anmäld till nästa tävling, då i belgiska Gent. Den 19 februari är det sedan dags för XL-galan i Globen.

– Vi får se hur kroppen reagerar och om hon ställer upp i helgen. Men den närmaste veckan måste vi ta ett beslut om EM, säger Torbjörn Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet