• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

Foto: TT Nyhetsbyrån

Kändistätt i Vasaloppsspåren

Uppdaterad
Publicerad

Varje år hittar vi en hel del kändisar i Vasaloppsspåren, så även i år. Peter Forsberg och Frida Wallberg är bara några av de välbekanta namn som finns med i startlistan.

Det är många som är nyfikna på vad Peter Forsberg kan prestera när han på söndag ska ta sig de nio milen från Sälen till Mora. Han har dock inte förberett sig särskilt bra.

– Nej, det har jag inte gjort. Det har ju knappt funnits någon snö. Men jag ska köra hödhöjdträning nu och toppa formen, berättade ”Foppa” när han gästade ”Alla snackar Sotji” för två veckor sedan.

Där framkom det även att han numera skriver under sina mejl med ”Petter” – inte Peter.

– Jag ska ju åka Vasaloppet så sedan nyår har jag skrivit under med ”bästa hälsningar Petter” i alla mejl. Det är några som har uppfattat det...

Hans gamla Tre Kronor-kollega Jörgen Jönsson klarade av de nio milen redan i måndags i Öppet spår, med tiden 7.19.29.

Många kända namn i årets Vasalopp

Andra kändisar som gör ”Foppa” sällskap i spåren på söndag är Danmarks kronprins Frederik, paralympiern Aron Andersson, OS-roddarna Olaf Tufte och Lassi Karonen, kändiskocken Melker Andersson samt norska landslagstränaren Arild Monsen.

Några andra namn som ska ta sig fram i ”fäders spår” är Vattenfalls vd Öysten Löseth, Schweiz försvarsmininster Ueli Maurer och Miljöpartiets språkrör Åsa Romson (som även körde sista sträckan i Miljöpartiets lag i Stafettvasan).

SVT:s programledare Rickard Olsson kommer att köra Vasaloppet – även i år som åkande reporter. Ni kan följa honom både i direktsändningen i SVT1 och genom ”OlssonCam” i SVT Play.

”Bestämde mig i somras”

Men alla dessa namn i alla ära – frågan är om ändå inte boxaren Frida Wallberg kommer att mötas av flest applåder i Mora. Sedan hjärnblödningen förra sommaren har hon haft Vasaloppet som sitt mål med rehabträningen.

– I somras satt jag hemma och min kusin berättade att de skulle åka Vasaloppet. Jag kände att ”det hade varit något”. Så jag bestämde mig, jag ska åka Vasaloppet, berättade Wallberg i SVT:s Skavlan förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vasaloppet 2014

Mer i ämnet