Matts Olssn knyter näven. Foto: Bildbyrån

Kanonåk av Matts Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson var förste svensk ut i herrarnas storslalom och satte ett knaonåk. Han låg hela fyra tiondelar före vid den andra mellantiden, men slutade tillsist på sjätteplats dryga halvsekunden bakom ledande Marcel Hirscher. ”Skitskönt att jag hängde med såpass bra”, säger han till SVT Sport.

Matts Olsson var först ut bland svenskarna med startnummer 17 – och han gjorde det med bravur. Vid den andra mellantiden kom en grön skylt upp som visade att han låg hela 0,40 sekunder före ledande Marcel Hirscher från Österrike.

– Oj oj oj! Det där är riktigt bra, utbrister SVT Sports expert Anja Pärson.

Alpina VM

Efter att ha tappat i den andra delen av åkningen körde han till slut in på en sjätteplats, 0,48 sekunder efter Hirscher.

– Skitskönt att jag hängde med såpass bra, det är tajt så det känns jäkligt kul. Jag försökte bara gasa och det hände lite grejer på vägen ner men jag försökte hålla tempot uppe, säger Olsson till SVT Sport.

– Man kommer lite bakom, flyger iväg litegrann, men det var aldrig riktig kris, fortsätter han.

Myhrer borta

Sämre gick det för André Myhrer. Han gick ut med startnummer 24 och låg dryga halvsekunden efter Hirscher vid andra mellantiden, men körde ur vid en port längre ned i backen som många tycks ha stora problem med. Bland annat körde Benjamin Raich, Thomas Fanara och norrmannen Leif Kristian Haugen ur på samma ställe.

– Jag tyckte att han tog det lugnt, men sedan så kom han ut ändå. Han skulle varit aggressivare över kanten där, säger Anja Pärson.

Calle Lindh var siste svensk ut och körde in som 25:a, 2,98 sekunder efter Hirscher. Han slutade till sist på plats 30 och startar därmed först i det andra åket, som ni ser i SVT1 med sändningsstart klockan 22.00 (åket börjar 22.15).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet