Foto: Bildbyrån

Kanotslalomåkare fri att tävla – i väntan på prövning

Uppdaterad
Publicerad

Avstängningen mot kanotslalomåkaren Monika Mitasikova har hävts. Riksidrottsnämnden meddelar att hon är fri att tävla i väntan på nämndens slutgiltiga prövning, det meddelar Dagens Nyheter.

Det var i juli som Kanotförbundet stängde av Monika Mitasikova och varnade hennes landslagskollega, tillika pojkvän, Isak Öhrström för att ha brutit mot förbundets värdegrunder.

Mitasikova överklagade avstängningen till Riksidrottsnämnden och i fredags kom beslutet, enligt Dagens Nyheter.

”Riksidrottsnämnden förordnar att Svenska Kanotförbundets, styrelsen, beslut tills vidare, i avvaktan på nämndens slutliga prövning av ärendet, inte ska gälla (inhibition).”

Mitasikova är nu fri att tävla och kommer kunna delta i världscuptävlingen i Spanien den 7-9 september. Riksidrottsnämnden har sitt nästa ordinarie möte den 20 september, då man kan vänta sig att den slutgiltiga prövningen kommer att presenteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.