Kapten Seger redo att segra

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger är nyutnämnd vice lagkapten i landslaget. Med Victoria Svensson skadad har hon fått ta över armbindeln.

-Det är viktigt att vi inte blir bolltittare, säger hon inför onsdagens EM-kvalmatch mot Italien.

Seger gjorde ett av målen när Sverige besegrade Italien borta med 2-0 i den första kvalmatchen. Att Italien passar henne som motstånd håller hon inte riktigt med om.

-För att jag inte gör så många mål annars menar du (skratt). Nej, det var en frispark från långt håll, jag behövde bara sätta dit pannan. Det var inte så att jag dribblade förbi hela försvaret.

Någon utpräglad målskytt är hon kanske inte men en viktig kugge i laget och förbundskapten Thomas Dennerby berömmer sin nye lagkapten:

-Seger är en strateg. Hon är uthållig, lugn och säker med bollen. Hon är anpassningsbar, vilket hänger ihop med hennes spelförståelse.

Han nämner också ordet glädjespridare och skratten och skämten är inte långt borta för mittfältaren, som när hon får kommentera att hon startat nästan alla av sina 40 landskamper.

-Det fanns väl inga andra ...

Bästa anfallarna

Skämt åsido är det en väldigt seriös lagkapten som efter den första chocken stolt accepterat armbindeln och som är redo att leda Sverige till seger mot Italien.

-Vi malde ner dem i Algarve men då hade de fyra matcher bakom sig, det blir tuffare nu. De har individuellt skickliga spelare och kommer att rulla mycket boll, spela snabbt. Det är viktigt att vi inte blir bolltittare.

-Det är konstgräs och jag tror det passar Sverige bättre än Italien, men vi måste upp ett par snäpp från Ungernmatchen, säger hon.

TT: Italien är ett defensivt skickligt lag.

-Men vi har de bästa anfallarna.

TT: Hur mycket saknas spelare som Ljungberg, Schelin och Svensson

-De är bra fotbollsspelare men vi har en sådan bredd. Man känner sig inte orolig med de som är här, de är också några av Sveriges bästa.

Vinst -Sverige till EM

Dennerby håller med om att Sverige måste vara bättre än mot Ungern, men tror på Seger och seger.

-Vi måste ha bättre fart i passningarna. Vi har inte råd med dålig precision och vi spelade för mycket i sidled senast. Vi måste hitta in i djupet bakom deras backlinje.

TT: Sverige leder EM-kvalgruppen efter fyra segrar av fyra möjliga. Hur ser EM-chanserna ut?

-Vinner vi i morgon (läs onsdag) så vill jag påstå att Sverige spelar EM.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.