Kihlström vann italienskt storlopp

Uppdaterad
Publicerad

Svensktränade Infant du Bossis med Örjan Kihlström i sulkyn vann på söndag kvällen det storloppet Palio dei Comuni i italienska Montegiorgio. Infant du Bossis vann både försök och final och tjänade cirka 800 000 kronor.

Infant du Bossis spelades till favorit i sitt försök, som han vann mycket enkelt från ledningen. Till finalen valde Örjan Kihlström spår ett men lyckades inte hålla emot Living Image i startrusningen. Ändå löste det sig bra.s

– Vi kom ut i andraspår direkt och kunde snabbt överta ledningen utan någon strid. Sedan kändes han mycket fin hela vägen, säger Kihlström i telefon till TT.

Infant du Bossis vann sitt försök på tiden 1.13,1/1 600 meter autostart och finalen på 1.12,1.

Franskfödde Infant du Bossis kom till Sverige och Stefan Melanders träning i samband med Elitloppet. Åttaåringen har utvecklats rejält, han har nu tjänat över fyra miljoner kronor under 2004. Melander siktar närmast på ett lopp i Milano om två veckor och därefter ett storlopp i Rom annandag jul.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.