Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige vidare efter fransk seger

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget kan andas ut. Resultatet i matchen mellan Nederländerna och Frankrike gick svenskornas väg och de är nu klara för EM-semifinal mot Norge på fredag.  

– Det är helt fantastiskt. Vi har inte kunnat drömma om semifinal men nu är vi där, säger förbundskapten Helle Thomsen till TV4.

Nederländerna var tvingade att vinna med tio mål eller mer för att ta semifinalplatsen istället för Sverige. Men så blev det inte, även om laget hade en tvåmålsledning i halvtid.

Frankrike gjorde fyra raka mål i början av den andra halvleken och vann till slut med 20-18. Sverige blir därmed två i gruppen och är vidare till semifinal.

”Sverige utstrålar harmoni”

– Sverige är välförtjänta av sin semifinalplats. Jag tycker att laget utstrålar harmoni och ett självförtroende som det var det längesen vi såg, säger SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn.

I semifinal väntar favoriten Norge. De tog EM-guld 2004, 2006, 2008 och 2010 och fick med sig ett silver i EM 2012.

– Chanserna att slå Norge är små, men med den erfarenhet Sverige ändå har samlat på sig så finns det möjligheter, säger Magnus Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.