Kling har lärt sig att hantera nerverna

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Kling kommer till VM med en av sina bästa säsonger i bagaget. Enligt henne själv beror det på att det som hämmat henne förut, nervositeten, inte är ett lika stort bekymmer längre.

– Jag kan kontrollera det mer. Det är fortfarande där, jag tror att jag måste vara nervös för att åka bra och vara på tårna och tagga till. Men jag kan hantera det bättre nu, det känns bra.

Trots att hon bara stått på pallen en gång under sin karriär är Kajsa Klings mål inför VM glasklart.

Alpina VM

– Det är medaljer det handlar om, det är det jag drömmer om och det är det som för mig vidare. Det är det mina ambitioner handlar om. Sen får vi se, jag kan inte stå här och lova någonting. Men jag ska göra det jag kan, och gör jag det jag ska, kan det räcka långt.

Kling är Sveriges enda representant i fartgrenarna och självklart är hon medveten om att Lindsey Vonn blir farlig på hemmaplan.

– Hon är i storform men vi andra kan åka skidor också och jag är säker i min skidåkning – sedan får vi se. Jag får fokusera på mig och ta det därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet