Kolla in Kajsas åk igen. Foto: SVT

Klings superhelg – topp tio igen

Uppdaterad
Publicerad
Det var helgen då Kajsa Kling fick sitt stora genombrott. I söndagens super-G i Lake Louise överträffade hon sig själv igen och tog en delad sjundeplats, nytt personbästa. – Jag är överväldigad, säger hon till SVT Sport.

Kling gick ut sent igen med startnummer 45. Både de två föregående åkarna hade åkt ur i backens svåraste parti, men svenskan tog sig ner lugnt och säkert.

– Hon får det att se enkelt ut, så ser det ut när man är i form, säger SVT:s alpine expert Tobias Hellman.

I mål var hon 1,01 sekunder efter vinnaren Lara Gut från Schweiz, vilket räckte till en delad sjundeplats med tyskan Viktoria Rebensburg.

– När det står en så bra siffra på tavlan blir man mållös, det bara kommer över en, säger en överlycklig Kling.

Tre rekord i rad

24-årigen som inte hade någon topp tio-placering i världscupen inför helgen i Lake Louise åker nu hem från Kanada med två.

Det började med en överraskande elfteplats i fredagens störtlopp. Men det var bara en föraning om vad som skulle komma.

Störtlopp igen dagen efter – och en ny skräll av Kling som chockade med en åttondeplats från startnummer 54.

Efteråt skvallrade hon om att formen var ännu bättre i super-G, och visst hade hon rätt. Dagens sjundeplats innebar personbästa för tredje dagen i rad – och Kling har presenterat sig för världseliten.

”Mentala biten fallit på plats”

– Ja, det kan man väl säga. Det är det bästa jag gjort någonsin, hela helgen har fungerat hur bra som helst, säger Kling.

Vad är det som stämt så bra?

– Åkningen har fungerat på träning hela hösten, men det är huvudet som varit ute och cyklat. Det har låst sig på tävling. Men nu har jag fokuserat på rätt saker och inte varit nervös, den mentala biten har fallit på plats.

I skuggan av Kling gjorde Jessica Lindell-Vikarby en fullt godkänd insats. Svenskan som vann sin första världscuptävling i storslalom förra helgen körde in på en 14:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Världscupen i alpint

Mer i ämnet