Svenske Timothy Latte vann Lofoten Masters. Foto: Jacob Wester

Svensk vann världens nordligaste surftävling

Uppdaterad
Publicerad

Lofoten Masters kördes för första gången 2007 och har utvecklats från en samling lokala surfare till en internationell tävling med deltagare från världens alla hörn. I helgen fick också den norska tävlingen sin första svenska vinnare.

Timothy Latte, 24, tävlade för Sverige under surf-EM i Marocko i mitten av september, men drabbades av magsjuka. Några få dagars vila blev det innan det var dags igen – då slog han till med vinst direkt.

– Jag är förvånad eftersom jag tyckte att jag surfade rätt dåligt i finalen, men det är jävligt kul och tävlade ju för Sverige också, säger en frusen Tim Latte.

Lofoten Masters är världens nordligaste surftävling och det arktiska vattnet mätte runt tio grader när tävlingen drog igång på Undstad strand i torsdags.

Varför väljer du att tävla i Nordnorge?

– Det är coolt och udda, naturen är helt sjuk och vågorna kan vara otroligt bra utan mycket folk i vattnet, säger Timothy Latte.

Kolla in klippet ovan!

Lofoten Masters 2015

Visa

Herrar:

1. Timothy Latte

2. Joackim Petersen-Guichard

3. Luca Petersen-Guichard

4. Olivier Soliz

Damer:

1. Nora Kvalsvik

2. Elisa Strand

3. Ragnhild Pedersen

4. Katrine Fjelltun-Larsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer