Foto: TT Nyhetsbyrån

Serieledarna ska inta Leksands borg

Uppdaterad
Publicerad

Det mesta talar för Skellefteå när serieledarna reser till dalarna för att möta tabelljumbon. Leksands största hopp – hemmaborgen.

Skellefteå har vunnit säsongens båda matcher mot Leksand. Och trenden lagen emellan går igen sen fjolåret, då norrlänningarna tog hem fyra av fem möten.

Norrlänningarna favoriter

Om man dessutom adderar att Skellefteå toppar tabellen, är i god form och det faktum att motståndarna haft sistaplatsen under majoriteten av säsongen tyder det mesta på Skellefteseger. Men favoriterna höjer ett varningens finger för ett starkt hemmalag.

SHL

– Det gäller att ha full respekt för dem, och det har vi. De har fått igång spelet mot slutet och börjat knapra poäng. Nu har de hemmaplan och det ger alltid lite extra energi för dem, så det gäller att vi visar oss från vår bästa sida för att ta poäng, säger Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson till klubbens hemsida.

Hemmaplan kan avgöra

Leksand har trots sin placering varit starka på hemmais under säsongen och tagit poäng i nio av tretton matcher. Frågan är hur mycket det hjälper – Skellefteå är ett av seriens bästa bortalag.

Matchen börjar 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet