Alicia älskar att cykla ute i naturen.

Lilla Sportspegeln: Full fart över stenar och rötter

Uppdaterad
Publicerad

I kväll ger sig Lilla Sportspegeln ut i skogen för att testa mountainbike med Pelles Pluttar. Och så har vi träffat hockeyspelande bröderna Romeo och Ocean, som drömmer om att bli som NHL-stjärnorna bröderna Sedin.

I skogarna utanför Kungälv träffar programledare Niklas Nord på Alicia Evertsson, som bjudit in Lilla till träningen med mountainbikegruppen Pelles Pluttar.

– Jag tycker att det är kul och jag vill att fler barn börjar. Man får vara ute i naturen, säger Alicia och lär Niklas om hopp och dropp.

Jack Kristensen vet vad han gillar bäst med sporten:

– Nerförsbackar, fart, rötter och stenar och lera och sånt.

Niklas, som inte är lika förtjust i att cykla på sånt underlag, får tips av Jack om hur han ska titta framåt och planera sin cykling.

Bröder med hockeydrömmar

Dessutom har Lilla träffat bröderna Romeo och Ocean Warsi, som älskar ishockey och hjälper varandra till att bli så bra som möjligt.

– Vi är som bröderna Sedin. Vi spelar också i samma lag. Och de gillar att samarbeta.

Romeo har problem med synen, men det hindrar honom inte från att spela i ett lag med barn utan synproblem.

– Eftersom jag har en synnedsättning så följer pappa med mig på isen. När jag inte ser något visar han det i stället, säger Romeo.

– Jag tycker att det är tufft att vågar köra skridskor så snabbt även fast du inte ser så bra. Om han är modig så smittar det av sig, säger brorsan Ocean.

Lilla Sportspegeln

Programledare: Niklas Nord

Sänds: Barnkanalen torsdag 9 november 18.30

Sociala medier: #lillasportspegeln

Programmet finns alltid på barnplay.se efter sändning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.