Foto: SVT Design

Klubbens skuld till Lindbäck – 700 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck kan bli Indianernas fall. Efter det interna bråket har nu fakturor på över 200.000 kronor lämnats över till kronofogden. Men det här är bara toppen på isberget. Klubben är så pass djupt skuldsatt att de kanske inte kommer kunna köra i elitserien nästa år.

Sprickan mellan Antonio Lindbäck och Indianerna är total. Klubben är skyldig honom över 700.000 kronor. Skulden avser ersättning för inkörda poäng och andra kostnader.

Tvingas betala extrem ränta

Efter att klubben slutat att betala fakturorna sålde Antonio Lindbäck delar av sina fodringar till ett finansbolag som i sin tur nu kräver klubben på 195.000 kronor plus en ränta på hela 24 procent.

– Det är fakturor som förföll redan i maj, säger Mattias Fahlström som är Antonios team coordinator.

Skuld i miljonklassen

Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg känner till ärendet hos Kronofogden men vet samtidigt inte hur stora sammanlagda skulder klubben har.

– Jag vet inte. Kan tippa på att det handlar om ungefär en miljon kronor, säger Dan-Åke Moberg till SVT Nyheter Örebro.

Framtiden osäker

Den dåliga ekonomin kan nu få stora sportsliga konsekvenser för klubben. På torsdag kommer styrelsen att träffas för att diskutera framtiden.

– Vi kommer att ta beslut om hur vi ska göra nästa år. Vilka förare vi har råd att köra med och vem som ska leda laget, säger Dan-Åke Moberg.

Inget beslut från styrelsen

Samtidigt öppnar han upp för att klubben själva kan begära tvångsdegradering för att börja om i allsvenskan.

– Frågan är om vi ska bli ett dåligt lag i elitserien eller ett bra lag i allsvenskan. Jag har pratat lite om det men det är inget vi har diskuterat i styrelsen än, säger Moberg.

Kan begäras i konkurs

Arbetet med att försöka få in pengar för att kunna betala av sina skulder pågår för fullt. Lyckas de inte finns det en risk att någon av fordringsägarna begär klubben i konkurs, men denna person kommer inte vara Antonio.

– Vi hoppades att de skulle följa den plan som vi hade lagt upp, men sedan slutade de bara att betala. Samtidigt vinner vi inget på att driva klubben i konkurs, säger Antonios representant Mattias Fahlström.

Under torsdagen stod det klart att Antonio Lindbäck även är klar för en ny klubb – engelska Poole Speedway.

Indianerna

Mer i ämnet