Lindelöf stoppades på väg till bussen

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf hade klarat av ett belastningstest under måndagsmorgonen och var inställd på att spela Sveriges VM-premiär mot Sydkorea. Han var på väg till bussen från hotellet då han kände att febern hade blossat upp igen.

– Då blåste vi av, säger landslagsläkaren Anders Valentin till SVT Sport.

Valentin tror dock att Lindelöf kan spela mot Tyskland på lördag.

– Han har ingen feber längre, vilket han hade i går och det var det som stoppade honom, säger Valentin.

Herrlandslaget i fotboll

Till matchen mot Tyskland på lördag återstår det fyra dagar och det kommer att räcka för att Lindelöf kommer till spel, om han blir uttagen i stället för Pontus Jansson som gjorde en stormatch som vikarierande mittback bredvid lagkaptenen Andreas Granqvist.

– Det tror jag, säger Valentin om Lindelöfs chanser att spela.

Lindelöf hade feber och var kraftlös under söndagen och fick sedan cykla på en testcykel  under måndagsmorgonen där Valentin kontrollerade att pulsen uppförde sig normalt och gick ner som den skulle, ett så kallat belastningstest.

Sebastian Larsson med på dagens träning

– Han gjorde ett bra cykeltest på morgonen men när vi skulle åka från hotellet då hade han fått feber igen. Då blåste vi av, säger Valentin.

Planen är att Lindelöf ska träna med laget under onsdagen.

Larsson haltade av mot Sydkorea, men ska också vara okej.

– Det var väl lite krampkänning kanske, jag blev inte ens inkopplad, säger Anders Valentin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet