LPGA Championship får nytt ansikte

Publicerad

LPGA Tour har gått av stapeln sedan 1955. Men årets turnering blir den sista och början på en ny major. – Vi är väldigt exalterade, säger LPGA Tours kommissionär Michael Whan.

LPGA Tour meddelar att ett samarbete med PGA Tour, LPGA Tour och företaget KPMG är inlett för att skapa en ny major. Årets turnering som startade 1955 för de bästa damspelarna blir därmed den sista.                     

– Vi är väldigt exalterade över att nu kunna fortsätta LPGA Championships nästan 60-åriga tradition på ett ännu större sätt. Samarbetet gör att tävlingen nu kommer att få än mer global uppmärksamhet, säger LPGA Tours kommissionär Michael Whan i ett pressmeddelande.           

En halv miljon mer i prispengar

Den första upplagan av KPMG Women's PGA Championship kommer att spelas 11-14 juni 2015 och första värdklubb blir Westchester Country Club i New York. Tävlingen kommer sedan att pendla mellan prestigefyllda banor i de största amerikanska städerna.

Prissumman är satt på 3,5 miljoner dollar vilket är en ökning sedan tidigare.   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.