Foto: TT Nyhetsbyrån

Lucka 7: Triss i silver för Ida

Uppdaterad
Publicerad

Ida i Italien jagade medaljer – det blev triss i silver efter tuffa bataljer...

Svara på dagens fråga och tävla om en SVT Sport-mugg!

Ida Ingemarsdotter körde hem inte mindre än tre VM-silver i italienska Val di Fiemme.

Längd-VM 2013

Medaljregnet började i den individuella sprinten. Ingemarsdotter åkte taktiskt perfekt och slutade tvåa efter den urstarka Marit Björgen i sprintfinalen.

– Jag var sugen på guldet men att ta silver är otroligt, sa Ida efteråt.

Tog sprintstafettsilver med Kalla

Tre dagar senare var det dags igen. Tillsammans med Charlotte Kalla tog hon ett nytt VM-silver i sprintstafetten. Amerikanskorna Jessica Diggins och Kikkan Randall var för starka och vann före svenskorna.

– Det är medaljerna som räknas på mästerskap. Silver är jättebra gjort av oss, sa Ingemarsdotter.

Nytt silver i traditionella stafetten

Och som om det inte vore nog blev det alltså en ny andraplats i den ”vanliga” stafetten tillsammans med Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla.

Det började dock inte bra för Sverige. Ingemarsdotter tappade på första sträckan och växlade som åtta, knappt 35 sekunder efter ledande Norge. Men laget höjde sig avsevärt. Haags ryck på tredje sträckan bäddade för att Kalla som körde Sverige till silver, 19 sekunder före Ryssland och 26 efter suveräna Norge som vann lika överlägset som väntat.

SVT Sports julkalender 2013 – se alla luckor här!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Längd-VM 2013

Mer i ämnet