Magnus Hedman åtalad för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Förre landslagsmålvakten i fotboll, Magnus Hedman, åtalas. Han misstänks för att ha dopat sig med stanozolol, samma medel som fällde Ben Johnson i OS i Seoul 1988.

-Det är ett amerikanskt kosttillskott som jag ätit, det kan vara boven i dramat. Jag har absolut inte tagit något medvetet, säger han till SVT Sport.

Vid polisinsatsen mot Hedman i våras hittades 55 tabletter med stanozolol i en byxa i hans bil. Det beslaget kan dock inte bindas till Hedman. Han testades och hade stanozolol i sitt blod, vilket räcker för åtal.

Hedman förnekar dopning i polisförhör och det blir därför förhandling i tingsrätten.

-Jag kan inte erkänna något jag inte gjort bara för jag ska få en böteslapp och slippa eventuellt åtal, säger Hedman till SVT Sport.

”Fruktansvärt”

Hedman har spelat i flera VM och EM. Han har varit proffs i flera klubbar, bland andra Celtic och Chelsea.

Han har varit bisittare och expert i TV och är också ambassdör för föreningen remn idrott, som jobbar för att motverka just dopning.

-Jag har aldrig medvetet tagit dopning, hävdar Hedman.

Ren idrotts verksamhetschef Mia Sparrow vill inte kommentera dopningsåtalet mot Hedman.

-Jag vill se alla uppgifter innan jag uttalar mig, säger Sparrow.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.