Den lilla byn i skogen i damallsvenskan

Mallbacken är klara för damallsvenskan efter 1-0 mot Sirius i dag, totalt 2-0. Linda Wallin blev matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål.

-Tänk att den lilla byn i skogen åter är i damallsvenskan. Jag saknar ord för att beskriva det, säger tränaren Stefan Johansson iförd guldhatt till SVT:s Värmlandsnytt.

Mallbacken hade en 1-0-ledning att gå på från det första mötet och man förvaltade det bra. Värmlandslaget kändes starkare och bättre, speciellt i andra halvlek.

Efter en snabb omställning i 67:e minuten slog Mimmi Larsson, som gjorde matchens enda mål i det första mötet, en perfekt pass som frispelade Linda Wallin. Wallin gjorde inget misstag utan satte iskallt 1-0.

I slutet av matchen tryckte Sirius på och flyttade upp mycket folk men hade det svårt i det avgörande läget. Lagets bästa chans kom i 92:a minuten Malin Winberg på ett kanonskott som Katie Fraine tippade i ribban.

I morgon blir det klart vilka av Sunnanå och Qbik som gör Mallbacken sällskap i fotbollens finrum.