Malmö fick guldfrossa i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Malmö hade vid vinst fått fira sitt tredje raka SM-guld, men nerverna höll inte och nu blir det en direkt avgörande match mot Tyresö på lördag.

Matchen slutade 1-1 efter en stark Malmö-press i slutet av matchen. Men det var Umeå som inledde målskyttet genom Emmelie Konradsson. Efter tilltrasslad situation efter hörna får Umeå-mittfältaren bollen över linjen.

Två minuter senare får Malmös Ramona Bachmann sitt andra gula kort för hands och blir utvisad. Därmed missar Malmöstjärnan den avgörande matchen mot Tyresö.

Damallsvenskan 2012

–Det är en sak vi får ta internt. Jag vill inte uttala mig innan vi har pratat om det i gruppen, säger Malmös lagkapten Malin Levenstad om Bachmanns onödiga utvisning.

Sen kvittering räckte inte

Malmö kvitterade med fem miuter kvar av ordinarie matchtid. Anja Mittag kom fri men Caroline Jönsson räddade, men på returen kunde Elin Rubensson sätta bollen i öppet mål.

–Det här är en match vi ska vinna. Vi har otroligt många chanser, men problemet är att vi inte går för fullt i första, säger Levenstad till TV4.

–Nu får vi ladda om. Det är nu vi sätts på prov, hur bra vi är som lag. Vi måste komma tillbaka till det som vi är riktigt bra på och visa hjärta och moral, fortsätter lagkaptenen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2012

Mer i ämnet