Malmö knappar in på Tyresö i topp

Det tog bara sju minuter innan hemmalaget tog ledningen – nu har Malmö häng på mästarlaget Tyresö i den damallsvenska toppen. – Vill vi vara med i toppen måste vi visa en helt annan attityd, säger Ramona Bachmann.

Malmö kom närmast från en tung 3-1-förlust mot Linköping.

– Vill vi vara med i toppen måste vi visa en helt annan attityd, säger Ramona Bachmann till TV4.

Damallsvenskan 2013

Och det var precis vad Malmö gjorde i kväll. Laget imponerade och vann till slut med 3-1 över gästande Göteborg – matchens snyggaste målet stod Bachmann för när hon gjorde 2-1 i andra halvlek.

”Fantastiskt anfallsspel”

– Vi spelar fantastiskt anfallsspel, utnyttjar varandra bra och kom mycket rättvänt, säger Bachmann.

1-0 kom efter bara sju minuter. En lång boll i djupet på vänsterkanten öppnade för Katrine Veje, som spelade snett inåt bakåt i Göteborgs straffområde – och Sara Björk Gunnarsdottir behövde bara sätta bredsidan till. Målet var isländskans femte i år, med det är hon vassast i Skånelaget.

Bara fem minuter efter Bachmanns 2-1-mål fastställde Anja Mittag slutresultatet 3-1.

Segern innebär nu att Malmö bara har tre poäng upp till serieledande Tyresö.