Mardrömsstart för 16-årig debutant

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården hade inget problem att vinna över Kalmar på bortaplan med 4-0, det var smålänningarnas första förlust på hemmaplan för säsongen.

Kalmar mönstrade 16-årige John Håkansson i mål och han fick en mardrömsstart när han tappade in Jesper Arvidssons frispark från 25 meter.

Henriksson som inför matchen endast var uttagen som reserv, men när ordinarie målvakt Lars Cramer insjuknade fick han chansen och blev yngste målvakt i allsvenskan genom tiderna.

Allsvenskan 2014

– Skön och välförtjänt seger, det var riktigt skönt att få spela från start, sa Dif-veteranen Andreas Johansson som firade med att göra det för Djurgården viktiga 2-0-målet.

Matchen var jämn fram till Djurgårdens första mål och sedan kunde gästerna från Stockholm spela ut. En av matchens främsta spelare var Haris Radetinac på högerkanten som lyste av självförtroende och hotade ständigt Kalmars backlinje.

Sebastian Andersson var tillbaka på sin gamla hemarena och gjorde även han mål.

Segern var Djurgårdens tredje 4-0-seger för säsongen och trots förlusten senast mot Åtvidaberg så har laget 15-2 i målstatistik de senaste sex allsvenska matcherna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet