Säsongens märkligaste mål gav LHC-seger

Ny seger för Linköping – som ordnades efter säsongens hittills märkligaste mål.

Linköping vill nog för tillfället spela alla sina matcher i SHL i sin egen arena. Mot Brynäs tog LHC sin tredje raka vinst på hemmais.

Denna gång var det en målsnål drabbning i kvartsfinalreprisen från i våras. Öppningsmålet kom 14 sekunder före första periodpausen. Sjätte målet för säsongen för Jakob Lilja – inte hans snyggaste, utan ett av hans och hela SHL:s underligaste. Ett inspel från ena sarghörnet seglade förbi hjälmen på målvakten Linus Fernström som tryckte sig mot närmsta stolpen. Och pucken smög in vid andra stolpen och in i mål.

– Jag förstår inte varför han går ner på knä där, det finns ingen anledning. Pucken är alldeles för långt från mål och han borde stå upp, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Ingen av målvakterna överlistades i den andra perioden. Men i den avslutande så utökade Niklas Persson LHC:s ledning. Centern med styrning framför kassen i powerplay och 2-0 till Linköping.

Gästerna lyckades reducera via Juuso Ikonen men ingen mer utdelning fick Brynäs. Slutresultatet 3–1 satte Lilja i öppen kasse.

Tredje raka förlusten för Gävlelaget som har det fortsatt tungt i SHL. Bättre form för Linköping som klättrar i tabellen.