Marta lurar upp ett par Vittsjö-backar på läktaren. Foto: Scanpix

Tony lycklig efter Tyresös kross

I sin första match som Tyresötränare fick Tony Gustavsson, nybliven OS-guldmedaljör med USA, se laget ha uppvisning i toppmötet med Vittsjö.

Det blev 5-1 där Marta gjorde ett mål och var delaktig i tre av de andra.

-Jag åker med på ett bananskal,  ungefär som med USA i OS. Jag har ingenting med den här segern att göra. Det är alla andra som jobbat hårt med laget som ska ha credd, säger den förre Hammarbytränaren, som bara hunnit med ett par träningar, till SVT.

Damallsvenskan 2012

-Men jag hoppas få sätta min prägel på laget, funderar Gustavsson.

Redan när Marta ringlade sig igenom hela Vittsjöförsvaret och dunkade in 2-0 via ribban efter 19 minuter kändes den ensidiga matchen avgjord.

I mitten av halvleken dundrade Veronica Boquete in 5-0. Marta sprang i djupet och drog med sig spelare så att Boquete fick yta att agera.

Strax efter lyckades Kirsty Yallop ge Vittsjö ett tröstmål, 5-1. Det var Vittsjös fjärde skott på mål.

I upptakten av den andra halvleken nickade Kirsten van de Ven in 4-0.

Lisa Dahlkvist spelade in bollen från vänsterkanten. Det var det tredje nickmålet i matchen.

Tog ledningen efter en kvart

Det hade inte ens gått en kvart när Tyresö tog ledningen.

Marta slog en hörna från höger. Bollen gick högt och allra högst bland flera spelare nådde Linda Sembrant som nickade in 1-0.

Det var Sembrants första allsvenska mål för säsongen.

Ett par minuter senare ringlade sig Marta igenom Vittsjöförsvaret och dunkade upp 2-0 via ribban. Efter det tog Vittsjö-spelarna en hastig timeout och försökte samla sig.

-Det var bara att köra på. Det var länge sedan jag gjorde ett sådant mål, men det var inget drömmål, säger Marta till TV4.

Strax före pausen rann Marta igenom på vänsterkanten och slog en inlägg som Madelaine Edlund snyggt nickade in vid det främre krysset, 3-0.

-Det är fantastiskt att få ha ett sånt här lag. Men tjejerna ska kräva ännu mer av sig själva, säger den förre Hammarbytränaren till TV4.