• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Foto: TT Nyhetsbyrån

Matchen bröts efter brand

Publicerad

Ett fullsatt Friends Arena tog avstånd mot fotbollsvåldet innan stormötet mellan AIK och IFK Göteborg – men i början på andra halvlek utspelade sig återigen tråkiga scener för svensk fotboll.

IFK-supportrar tände flera bengaler, och enligt uppgifter till C More bröt en mindre brand bröt ut på arenan.

Till följd av bengalerna gick brandlarmet, domaren valde att avbryta matchen och påbörjade en utrymning av arenan.

”Idiotiskt gjort”

– Det är så idiotiskt gjort! Lägg ner det där direkt, är det jag vill säga till dem, säger IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge till gp.se.

Knallskott hördes senare, en åskådare tog sig in på plan och slagsmål utbröt på läktarplats.

–  Jag vill säga till alla IFK-fans att det är helt fel att tända eld på bengaler. Det är inte bara dåligt för arenan och för svensk fotboll, utan det skadar oss som lag. Vi var inne i en bra period när det hände. Det är så dumt att riskera något, att få ett spelavbrott och ge AIK chansen att komma tillbaka i matchen, säger Philip Haglund.

Nioåring träffades av bengal

Stockholmspolisen skriver på Twitter att en nioårig pojke fick en bengal kastad mot sig, men att hans keps skyddade honom från skador:

”Återigen har bengaliska eldarna riskerat att skada allvarligt. I dag fick en 9-årig pojke en eld kastad på sig men kepsen skyddade ansiktet.”

”Pojken klarade sig utan skador som tur är och en polisanmälan är gjord.”

– Jag hörde det precis, det är horribelt. Vi älskar våra fans, men tyvärr har inte alla fansen alla hästar hemma om man säger så, säger Alvbåge till Aftonbladet.

”Positiva känslan runt allsvenskan snart raserad”

– Tur i oturen att pojken klarade sig. Med tanke på vad som hände i går är den positiva känslan runt allsvenskan snart helt raserad, fortsätter Alvbåge.

Efter oroligheterna kunde matchen dock återupptas. Men med en knapp halvtimme kvar att spela av toppmötet vädjade speakern på Friends till fansen om att sluta kasta in föremål på plan.

På tv-bilderna syntes bland annat hur IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge slängde bort föremål som kastats in.

IFK Göteborg vann matchen med 0-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Supporter dog vid allsvensk premiär

Mer i ämnet