Kanada vann DC-titeln i höstas. Det är lite svalare intresse i Mexiko där spelarna bojkottar evenemanget. Foto: TT

Mexikos Davis Cup-lag vägrar spela

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen är det stor Davis Cup-mönstring. Sverige tar emot Bosnien-Hercegovina i Kungliga tennishallen på fredag och lördag. Däremot verkar det inte bli någon match i Metepec då hemmanationen Mexiko inte kommer till spel mot gästande Taiwan.

Mexikos bästa spelare säger att de inte kommer att spela matchen – detta på grund av en konflikt med det egna förbundet.

”Efter svåra överväganden har vi inte kommit fram till någon positiv slutsats, så vi har beslutat att inte delta i den kommande matchen mot Taiwan”, skriver de åtta spelarna i ett uttalande på sociala medier.

Bästa mexikanska spelare återfinns först på 866:e plats på rankingen medan Taiwan har tre spelare bland de 200 bästa.

De mexikanska spelarna känner sig helt nonchalerade och upplever att evenemanget och planeringen inte ens når upp till miniminivå.

Tsitsipas till spel för Grekland

Medan Sverige spelar i playoff till slutspelet håller Mexiko och Taiwan till i divisionen under, World Group 1.

Noterbart från playoff är att Stefanos Tsitsipas kommer till start för sitt Grekland mot Ecuador i Aten. Så sent som i söndags spelade Tsitsipas final i Australian Open mot Novak Djokovic i Melbourne.

Även den danske stjärnan, nionderankade Holger Rune kommer till start när Danmark möter Indien i Hilleröd. Noterbart är att Danmarks näst bästa spelare, August Holmgren, är rankad 484. Detta i World Group 1.

SVT sänder Sverige-Bosnien, enligt följande tider:

Fredag 17.00-21.00 i Play (från 20.00 i SVT24)

Lördag 13.00-19.00 i SVT2

Sveriges DC-lag:

Mikael Ymer, rankad 60

Elias Ymer, 120

Karl Friberg, 441

Leo Borg, 509

Andre Göransson, endast dubbel (66:a på dubbelrankingen)

Kapten: Johan Hedsberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.