Näslund missar skicross-VM – korsbandet av

Publicerad

Ett av Sveriges största medaljhopp i VM, Sandra Näslund, kommer inte till start. Anledningen är att hon har slitit av främre korsbandet.

– Det känns jättetråkigt men det är bara att kämpa för att komma tillbaka, säger Näslund till SVT Sport.

Det var under lördagens semifinal i skicross som Sandra Näslund kraschade i det sista hoppet. Hon såg ut att landa stumt efter hoppet och föll sedan ihop.

Hon fick lämna banan på bår.

Och i dag kom alltså det tråkiga beskedet. Ett främre korsband är av.

– Vi har stött på den här typen av skador tidigare hos andra åkare och kommer precis som för dessa att ge Sandra förutsättningar och stöd för att återhämta på bästa möjliga sätt säger Sportchef Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

Operation i februari

Enligt sjukgymnasten blir rehabtiden cirka sex månader efter operationen. En operation som dröjer till i mitten av februari då man måste vänta på att svullnaden går ner. Det positiva är att det verkar inte som om några andra mjukdelar blivit skadade i fallet.

Nu åker hon hem till Kramfors för att vila upp sig och vänta på operationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

VM i freestyle/snowboard

Mer i ämnet