Stina Nilsson föll på eget grepp i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson har dominerat sprintsäsongen och var inför VM Sveriges största guldhopp. Men efter en svag öppning av semifinalen föll hon på eget grepp. – Jag har ingen annan än mig själv att skylla, säger Nilsson till SVT Sport.

Maiken Caspersen Falla vann sprintfinalen i stor stil.

I semifinalen fick Stina Nilsson ingen bra start och var bara femma in mot sista uppförsbacken. Där tog hon flera placeringar, passerade bland annat Hanna Falk. Men föll  tungt in på upploppet.

– Jag har ingen annan än mig själv att skylla. Jag är besviken. Jag låg dåligt till inför sista backen, sen tog jag positioner. Jag kom ut som trea där, sen blev jag lite för ivrig och krockade med Matveeva, säger Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson kan inte skylla vurpan på någon annan. Däremot blev hon själv nedflyttad till sjätte och sista plats i heatet av juryn efteråt, vilket knappast tröstade Matveeva. Surt för Nilsson som kände att hon hade något stort i kroppen.

– Formen kändes bättre och bättre och i semifinalen kändes det väldigt bra. Jag får smälta det här men jag har fler race att se fram emot, säger Nilsson.

Guide: VM i Lahtis – dag för dag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer