NOTISER(2): Carlsen till final

Uppdaterad
Publicerad

TENNIS Dansken Kenneth Carlsen slog åttondeseedade vitryssen Max Mirnyi i Memphis final med 7-5,7-5.

GOLF Även tredje rundan av PGA- touren i Kalifornien fick ställas in pga oväder. Om spelet går att genomföra på söndagen blir det spel även måndag. Annars ställs tuneringen in. Halva fältet har inte ens spelat andra rundan.

FOTBOLL Fem poliser skadades i samband med bråk i FA-cupmötet mellan Everton och Manchester United i går. Lagens fans kastade stenar och flaskor mot varandra och 30 av dem greps.

FOTBOLL Real Madrids David Beckham och hans fru Victoria har fått sitt tredje barn, som ska heta Cruz. Pojken föddes på ett sjukhus i Madrid. Det finns nu tre söner i familjen. De äldre barnen heter Brooklyn och Romeo.

FOTBOLL Andreas Johansson har haft en trög första månad som proffs i Wigan i engelska div 1. Han har gjort ett inhopp och i går mot Leeds var han inte ens med i truppen, skriver fotbolldirekt.

RIDSPORT Jan Brink på Björsells Briar kom tvåa i väldscupen i dressyr i tyska Neumünster på 78,850. Isabell Werth, Tyskland vann på 79,275. Brink är på 17:e plats i cupen.

BANDY Sveriges damer vann Ringhals Nations Cup i Väröbacka. Det blev 9-0 över Ryssland i dag. Finland kom tvåa i turneringen. I fredags vann Sverige över Finland med 10-0.

FOTBOLL Djurgårdens förre forward Geert den Ouden gjorde två mål när Den Haag besegrade Vitesse med 4-3 borta i holländska ligan. Förre AIK:aren Pa Modou Kah nätade för Roda i 1-1-matchen mot Alkmaar på bortaplan.

TENNIS Roger Federer vann finalen i Rotterdam ATP. Världsettan fick kämpa hårt för segern. Han vann med 5-7,7-5,7-6(7-5) över kroaten Ivan Ljubicic.

FRIIDROTT Salim Sdiri vann de franska inomhusmästerskapen i längd- hopp på nya nationsrekordet 8,24. Det tidigare rekordet var 31 år gammalt.

TENNIS 17-åriga ukrainskan Olga Savchuk vann finalen i Salk Ladies, Stockholm, efter att ha slagit Emma Laine, Finland, med 6-1,6-2. Prisut- delaren Joachim ”Pim-Pim” Johansson var imponerad av Savchuks höga klass.

FOTBOLL Juventus anfallare David Trezeguet missar Champions League- mötet med Real Madrid på tisdag på grund av förkylning. Troligen spelar Juventus-fansens kelgris Alessandro Del Piero på topp ihop med Zlatan.

FOTBOLL Nu är det definitivt: Örebro SK spelar i superettan 2005. Det svenska förbundets repskapsmöte beslutade som väntat att det inte fanns några ”särskilda skäl” att ÖSK skulle få behålla sin plats.

BANDY Derby från Linköping är klart för allsvenskan. Det är 50 år sedan senast klubben var där. Se tabell 348

FRIIDROTT Stefan Holm har lämnat klartecken till galan i Karlstad på torsdag. Han räknar också med att ställa upp i inne-EM i Madrid om två veckor, enligt uppgifter till SVT.

TENNIS Simon Aspelin/Todd Perry slog Jonas Björkman/Max Mirnyj i Memphis semifinal med 7-6(7-5),6-3.

INNEBANDY Pixbos Christoffer van Manen kollapsade under elitseriemötet mellan AIK och Pixbo i Solnahallen. Han fördes till sjukhus med smärtor i bröstet. Tillståndet är stabilt.

FOTBOLL Hammarby fick ett tidigt formbesked. På Skytteholm slog Bajen nykomlingen Gefle med 4-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.