Daniel Alfredsson funderar över framtiden. Foto: Scanpix

Nu måste ”Alfie” bestämma sig

Uppdaterad
Publicerad

Han har gjort 17 NHL-säsonger och producerat 1 108 poäng. Nu måste Daniel Alfredsson bestämma sig för om han vill fortsätta spela ishockey. Ottawa vill ha besked om ”Alfies” framtid – innan söndag

På söndag genomförs den årliga draften och transferfönstret för free agents öppnas. Daniel Alfredsson står just nu utan kontrakt, Ottawa Senators vill därför ha besked så snart som möjligt gällande svenskens hockeyframtid.

– Han är bättre än de flesta free agents vi kan få, säger Senators general manager Bryan Murray till TSN.

NHL 2013

– Jag har en känsla av att han vill spela. Det var verkligen något han ville diskutera längre fram, men huruvida det blir det slutgiltiga svaret eller inte, det vet jag inte i nuläget, fortsätter Murray.

Murray träffade 40-åringen strax innan han åkte hem till Sverige och Göteborg.

– Han kände sig bra när vi pratade, han kände sig frisk. Jag tror att det var de svaren han väntade på innan han skulle börja träna den här veckan, säger Murray.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013

Mer i ämnet