Nye brottarbasen lobbar för OS

Publicerad

Den nyvalde chefen för det internationella brottningsförbundet, Fila, Nenad Lalovac, kommer att jobba hårt för att trots allt få med sporten på OS-programmet 2020, uppger Reuters.

-Det blir svårt men om jag inte vore optimistisk skulle jag inte försöka, säger Lalovac som ska försöka att bearbeta IOK inför det avgörande beslutet i St Petersburg i maj.

-Det första steget är att se hur vi ska kunna anpassa oss för att komma tillbaka till den olympiska familjen, säger han.

Fila blev helt tagen på sängen av förslaget att brottningen ska bort. Nu är man en av åtta idrotter som kan röstas in 2020. Få tror dock att IOK ändrar sig efter det egna utspelet.

I september kommer beslut om OS-stad 2020 att tillkännages i samband med kongressen i Buenos Aires. Då blir det officiellt vilken sport som väljs in (istället för brottningen).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottning kastas ut

Mer i ämnet