Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt världsårsbästa av Gatlin

Uppdaterad
Publicerad

Justin Gatlin visar övertygande form. Under kvällens friidrottsgala i Ostrava sänkte han sitt världsårsbästa på 100 meter till 9,86 sekunder.    

Amerikanens tidigare årsbästa var 9,87 och efter loppet firade han glatt med den tjeckiska publiken. Gatlin vann loppet klart före sin landsman Mike Rodgers som sprang in på 10,08.

Världsårsbästa blev det också i herrarnas 3 000 meter genom kenyanen Caleb Ndiku. Han vann på 7.31,66, nästan fem sekunder före tvåan Yomif Kejelcha.

Friidrott säsong 2014

Inget världsrekord av Dibaba

Etiopiskan Genzebe Dibaba siktade på att slå Sonia O'Sullivans världsrekord från 1994 på 2 000 meter. Dibaba vann i överlägsen stil, men något nytt världsrekord blev det inte. Hennes 5.27,50 var över två sekunder från O'Sullivans tid.

En av de stora stjärnorna i Ostrava var en jetlaggad Bohdan Bondarenko som inte lyckades nå samma höjder som i helgens Diamond League-gala i New York där han tangerade Patrik Sjöbergs Europarekord på 2,42 meter. I Ostrava blev segerhöjden 2,33, nytt banrekord.

Oavgjord svenskduell       

Alhaji Jeng och Melker Svärd Jacobsson tävlade om en plats i landslagstruppen som går in i Lag-EM i helgen.         

Båda slutade dock på 5,43 meter i stavhoppet och frågan kvarstår om vem av dem som får följa med Braunschweig till Tyskland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2014

Mer i ämnet