Matts Olsson. Foto: Bildbyrån

Olsson sjua när Hirscher vann i Val d'Isére

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher passade på när suveränen Ted Ligety åkte ur i storslalomen i Val d'Isére. Slalomfantomen från Österrikaren vann 76 hundradelar före fransmannen Thomas Fanara.

Alexis Pinturault ledde efter första åket men gjorde en rejäl miss i inledningen av andra åket och tappade mycket tid. Fransmannen missdae pallen och blev fyra. Trea blev tysken Stefan Luitz.

Hirsher trivs i Val d'Isére. Ifjoll vann han storslalomen och blev trea i slalom. I morgon kan han i slalomtävlingen upprepa en palldubbel.

Världscupen i alpint

Dagens svenska glädjeämne var Matts Olsson, som blev sjua. Svensken var 1,53 efter när de två åken summerades.

– Varje tiondel kändes som en käftsmäll. Skidorna gick åt alla håll och det kändes inget vidare, sa svensken efter första åket i den tuffa isiga backen.

– Med facit i hand var det två bra åk, sa Olsson efter tävlingen.

Andre Myhrer blev 19:e man.

Uråkningen av Ted Ligety var ovanlig. Det var första gången amerikanen missade att ta sig till ett andraåk på fem år.

– Det är alltid mycket, mycket guppigt här så det förvånade mig inte. Men det här är en backe där allt kan hända.  Bara lite otur för mig i dag, sa amerikanen om uråkningen.

Även bronsmedaljören från OS Axel Lund Svindal åkte ur i första åket.

– En av mina bindningar lossnade. Förhållandena var tuffa men det är världscupen, man måste anpassa sig, sa norrmannen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet