Jennifer Wakefield tog OS-guld i vintras. Nu är hon klar för ett svenskt herrlag i division 3. Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-mästarinna klar för svenskt herrlag

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Wakefield vann OS-guld i Sotji. Nu är kanadensiskan klar för spel i Sverige – med herrlaget IK Guts i division 3.

– Hon är här för att ta en plats i laget, hon vill utvecklas, säger Timmy Jakobsson i klubbens sportgrupp till Norrköpings Tidningar och utvecklar för SVT Sport:

– Vi värvar inte henne som en PR-grej eller bara för att hon är tjej. Hon kommer att vara lika viktig som de andra, sen förstår vi ju att det blir en PR-grej också, men det är inte huvudsaken.

Kontraktet med Guts gäller över ett år och 25-åringen kommer att blanda spel i division 3 med riksserien och LHC:s damlag.

– Vi ser att hon kommer att spela i en toppkedja hos oss. Vi har scoutat henne genom videor och sett att hon är en klasspelare, säger Jakobsson.

Kanadensiskan anländer till Sverige i morgon, första träningen med Guts blir nästa vecka.

Wakefield är inte den första hockeystjärnan som spelat med herrlag. Säsongen 2008-09 spelade kanadensiska legendaren Hayley Wickenheiser med division 1-laget Linden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.