Foto: BILDBYRÅN

Petersson räckte inte till mot norske rivalen

Uppdaterad
Publicerad

Wictor Petersson hade en tydlig rival när det stöttes kula i Malmö Throws Invitational. Men norrmannen Marcus Thomsen drog det längsta strået.

22 årige Wictor Petersson största rival blev  jämngamle norrmannen Marcus Thomsen i kulstötningen på Stadion, Malmö under söndagen. I det fjärde försöket kom svensken upp i 20,68 som skulle bli hans bästa stöt utav de sex möjliga. Men redan i det tredje försöket kom Thomsen upp i 20,79 meter och det räckte för att vinna tävlingen. Petersson fick nöja sig med en andraplats elva centimeter kortare.

Sex kast över 20 meter

Trots det var det en lyckad tävling för Petersson med sex stötar över 20 meter (20,37, 20,01, 20,17, 20,68, 20,37, och 20,37). Seriemässigt var svensken därmed bättre än norrmannen som förutom vinnarstöten hade ett antal rödflaggor.

– Det gick ganska bra, tycker jag. Jag är nöjd. Skönt, efter att ha haft en liten svacka de senaste tävlingarna, säger Petersson till TT efter tävlingen.

Wictor Peterssons resultat är 26 centimeter kortare än hans utomhusrekord från Oslo, 11 juni i år. Inomhus har svensken kastat som mest 21.15 i Friidrottens hus , Göteborg i mars 2020. Marcus Thomsen har som bäst stött 21,03 utomhus och 21,47 inomhus.

MER FRIIDROTT: Här vinner Daniel Ståhl Karlstad GP (8 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.