Philip Haglund: ”På gränsen att man ville sluta”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborgs mittfältare Philip Haglund har hittat formen ordenligt i år. Men det var nära att han helt slutade med fotbollen förra säsongen.

– Det var på gränsen till att man ville sluta med fotbollen, jag kunde ligga vaken på nätterna och kunde i princip vara rädd för att gå ut på stan. Det var nästan så man skämdes även fast man gjorde vad man kunde, säger han till SVT.

Årets framgång har gjort att Haglund återigen ser glädjen i fotbollen. Han är, med sina sju mål, en stor anledning till att IFK Göteborg i dag är med och slåss i guldstriden.

– I år har självförtroendet verkligen växt.

Philip Haglund har lika mycket energi vid sidan av fotbollsplanen.

Han var företagare som 18-åring, har pluggat på Handels i Stockholm i tre år, läst journalistik i Heerenveen, juridik i Göteborg, har varit krönikör för Offside och har nu en dragning mot PR-branschen.

– Det räcker med en dag där jag inte gör någonting, så blir jag smått tokig. Jag kan börja planera ett nytt Apple-företag eller tänka att jag ska börja studera franska...

För Haglund är intellektuella utmaningar parallellt med fotbollen givet.

– Om jag inte hade något vid sidan skulle jag inte känna harmoni eller ha balans i mitt liv. Så det är inget alternativ. Jag blir en bättre fotbollsspelare, för jag mår bättre som människa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet